SK Kometa Polička

7.kolo: Jestřábi Přelouč – SK Kometa Polička

2:3 (1:1,1:1,0:1)

Tvrdá bitva vyzněla lépe pro Kometu!

Branky a nahrávky: 10. Svoboda (Šimek), 26. Bílý (Kohoutek) – 1. Štefka F. (Tobiáš J.), 25. Geba (Tobiáš O., Augustin), Holec (Hejtmánek J., Geba)

Kometa měla týdenní pauza a chtěla si také spravit chuť po porážce v Pardubicích. Za Přelouč naskočil pardubický Bílý, jenž měl velet k porážce Poličky. Hned v 1. minutě ale šla Kometa do vedení, kdy F. Štefka dostal nahrávku od Tobiáše J. na střed útočného pásma a kapitán Komety se z otočky trefil přesně k pravé tyči. Polička pak měla více ze hry a svého soupeře zavírala a dostávala pod tlak. Jediným hráčem Jestřábům, jenž Poličce zavařoval byl Jan Bílý, ale obráncům Poličky se ho dařilo hlídat. Až v 10. minutě se Přelouči podařilo vyrovnat z nenápadné akce. Svoboda zkusil vypálit zpoza poličského beka od modré čáry, Šupík střelu neviděl a ta mu propadla do braky mezi lapačkou a tělem. Zaskočení hráči z Poličky ale nevěšeli hlavy a pokračovali dám ve své hře. Aktivní forčeking všech tří útočných řad přinášel Kometě mnoho šancí, se kterými si Jestřábi nevěděli rady. I druhá třetina se nesla ve stejném duchu. Poličku trochu pozastavilo mnoho oslabeních, kterým musela čelit. Přelouč dokonce měla výhodu 5 na 3. Gól v ní ale nevstřelili, a to je stálo zápas. Lehce po půlce druhé části zápasu se podařilo Kometě odskočit do vedení po střele poličského obránce. Domácí za minutu okamžitě srovnali krok. Lajna Bílého zamknula poličskou třetí lajnu a byl to právě Bílý, jenž dorazil odražený balón do branky Šupíka. Za stavu 2:2 se vstupovalo do poslední patnáctiminutovky. Navrch měla znovu Polička, která Jestřábům hrozila z rychlých protiútoků. Nedisciplinovanost Přelouče přinesla Kometě také přesilovou hru 5 na 3. Po střele Josefa Hejtmánka se dostal k dorážce Holec a ten jednoduše doklepl míček do branky. Kometa se uklidnila a stále svého soka tlačila, ten to poté zkoušek bez brankáře, ale obrana hostů si všechny výpady nakonec pohlídala.

Ohlasy trenérů:

HC Jestřábi Přelouč (manažer Libor Komůrka):

Polička byla hokejbalovějším týmem a hned na začátku udeřila, kdy se střelou z otočky prosadil Štefka. Bohužel se nám náš tlak nedařil praktikovat v takové míře jako minule proti Hostivaři. Poličku jsme pod něj dostávali jen sporadicky. Šance jsme si vytvořili, ale nakonec zapadla pod Šupíkovu ruku až střela Svobody. Ve druhé třetině se ukazoval stejný obraz. Výrazněji z naší sestavy zlobila soupeře jen Bílého řada, Kometa měla velice nebezpečné přechody do útoku, a tak se musel v bráně Smekal otáčet. I my jsme však hrozili. Bohužel nevyužitá přesilovka 5 na 3 nás nakonec musela mrzet. Hosté pěknou střelou opět odskočili, přesto jsme kombinací Kohoutka s Bílým odpověděli. Ve třetí třetině dostali, po trochu rozhodcovském chaosu, přesilovku 5 na 3 i hosté a tou utkání rozhodli, kdy do odkryté brány dorážel Holec. Naše snaha o závěrečný tlak už nevyšla, byla navíc utlumena naším faulem, “ který svět neviděl“. Velkou „loženku“ z mezikruží vytáhl Šupík Kajdovi. Velká škoda, soupeř hrál velice dobře, ale bod jsme uválčit mohli a asi měli.

SK Kometa Polička (trenér Pavel Štefka):

Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Měli jsme dobrý pohyb a snažili se o častou střelbu. Přelouč je pro nás na jejich hřišti vždy těžkým soupeřem. Tentokrát bylo i na sestavě domácích znát, že potřebují body do tabulky, která je letos velmi vyrovnaná. O to větší cenu má tahle výhra. Rozhodující byla známá pravda o přesilovce 5 na 3, domácí ji promarnili a my ji využili. Utkání bylo jinak velmi vyrovnané a podle mne zajímavé i pro diváky.