SK Kometa Polička

Talentovaný Filip Augustin udeřil dvakrát!

V prvním kole se Kometa, obhajující bronz, vypořádala s Bulldogs vcelku jednoznačně. Velkou měrou se na triumfu domácích podílela vycházející hvězdička nejen poličského hokejbalu. Filip Augustin, který nedávno oslavil plnoletost, rozvlnil buldočí síť hned dvakrát, navíc dravý křídelník, preferující silový hokejbal, vybojoval nespočet míčků a nepříjemně tvrdil muziku. Odevzdaní Brňané nenašli protijed proti kolotoči domácích a dvě akce korunoval výstavními trefami právě Filip Augustin. V rozhovru se rozpovídal o zápasu Brnem i nadcházejícím ročníku:

Jak se ti hrálo poprvé bez ochrané mřížky, neměl jsi strach? –
Bez mřížky se mi hrálo parádně. Ani jsem si neuvědomoval, že už košík nemám, takže strach jsem neměl.

Popiš svoje dvě trefy proti Bulldogs. –
Na oba góly jsem dostal skvělé nahrávky, po kterých jsem se ocitl sám před brankářem, a pak už jsem to tam nějak se štěstím doplácal.

Co vlastně očekáváš od letošní hokejbalové sezóny? –
Tak určitě věřím, že se nám vydaří základní část a dostaneme do play off, kde budeme bojovat o mistrovský titul. Ale to je ještě daleko a nechci nic zakřiknout, musíme si pro to dojít krůček po krůčku!!!

Máš nějaké osobní cíle pro nadcházející ročník? – Jak už jsem říkal v předchozí otázce, mým hokejbalovým cílem pro letošní sezónu je získat titul.

Můžeš fanouškům popsat jak se zrodila tvoje nová přezdívka : Pan Štěňátko? –
To bohužel sám pořádně nevím, dokonce ani ,,člověk“ co přezdívku vymyslel nějak nezná její původ. Možná je to proto, jak chci na hřišti získat každý míček a roztrhat soupeře na kusy, i to je jedna z možných teorií (smích).

Fanouškům jistě neuniklo, že tvým dalším koníčkem mimo hokejbal je posilovna, chystáš se jí věnovat v budoucnu naplno nebo je to jen doplněk? –
Zatím je to pro mě spíš doplněk, ale ano, v budoucnu se určitě vidím i v posilovně.

Jak sis vlastně užil prázdniny ? Podnikl jsi nějaké výlety nebo prostě jen natěšenost na nový ročník? –
Tak určitě, proběhl nějaký teambuilding, v podobě výletu do přírody…šlapadla, památky, poté si zajít na dobrou večeři a odpočívat. Ale spíš jsem se zaměřoval na letní přípravu, jak v klubu, tak i individuálně.

Díky za rozhovor Fildo, ať ti to střílí!-
Taky děkuji!